Bevoegdheden van een beveiliger

Welke bevoegdheden heeft een beveiliger eigenlijk?

Dat is een vraag welke vaak gesteld wordt.
Een beveiliger heeft in de basis niet meer bevoegdheden dan elk ander burger. Hij of zij is echter wel beter op de hoogte van zijn/haar rechten en plichten zoals het burgerarrest en de hulpplicht. Ook de kennis over strafbare feiten is iets wat een belangrijk onderdeel is van de opleiding.

Maar heeft een beveiliger dan helemaal geen andere bevoegdheden?

Niet helemaal! Als eigenaar van een pand kunt u namelijk door een beveiliger in te huren als het ware uw bevoegdheden als eigenaar van het pand overdragen. U machtigt op deze manier de beveiliger om namens u op te treden.

Een voorbeeld:
De beveiliger mag dan iemand ongewenst verklaren en deze vorderen het pand te verlaten. Doet de ongewenste persoon dit niet, dan kan hij deze aanhouden voor huis- of lokaal vrede breuk. Hier maakt de beveiliger dan weer gebruik van het burgerarrest.

Met huisregels en privaatrecht kan een beveiliger op uw object een heel hoop.

Kunnen wij en onze beveiligers u hierbij helpen?

Neemt u dan contact op via 088-019 3939 of info@invictussecurity.nl

Geef een antwoord